http://www.themummysya.com/wp-content/uploads/2010/12/dino11.jpg Themummysya.com » Doraemon – Perang Ikan Duyung dan Laut


Posted by

0 comments

Sejak MBO Viva Mall nie buka, senang sungguh nak tengok wayang. Pendek kata, kalo teragak jer terus check dalam website schedule nya  then pergi jer. Dah lah dekat kan, 5 minits jer sampai.. :)

Weekend lepas, Aries’sya request nak tengok Doraemon. Korang minat tengok Doraemon tak? Ada tuh sampai ada simpan koleksi komik-komik taw dan salah seorangnya MrHazizul :)

Doraemon nie memang fav cartoon MrHazizul dan Aries’sya. Pantang ada jer kat tv, depa anak beranak akan duduk mengadap.

Terjumpa plak Kak Long & Abg Long kat sana, diaorang tengok cerita Fast & Furios 5.

Beli tickets dapat mainan nie untuk kanak-kanak…

Aries’sya pantang nampak booth kecil-kecil camgini, suker jer dia singgah. Kalo dah singgah tak beli tak sah dan kalo tak beli bukan Aries’sya lah tuh…

When Nobita feels like diving in his hometown, Doraemon uses an Underwater Pump Simulator to pump all the water out of Tokyo, causing the entire city to go underwater. That night, Doraemon and Nobita use a Diving Mask Simulator to dive underwater. Later on, lots of fish, and a shark attack Doraemon and Nobita. So, Doraemon puts a stop on the Underwater Pump Simulator, but there is a girl named Sophia, lying down on the bushes in his neighborhood.

For me, cerita Doraemon nie memang tak pernah mengecewakan. Memang sesuai lah kalo korang bawak anak-anak menonton. Tapi ada juga yang dewasa meminati Doraemon nie kan :)

Lagipun cartoon nie dah siap-siap dialih bahasa kan ke versi Melayu, so lagi senang budak-budak nak faham kan.

Weekend nie Aries’sya ajak repeat, MrHazizul kata okay jer tapi Kin takmoh lah. Baik cariks DVD then boleh layan banyak kali kat rumah…

Ermmm :(



0 Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment